Populäraste Onlinespelen 2015

Onlinespel är den nuvarande hetaste genren på spelmarknaden och den visar inga tecken på att minska i popularitet. Med spel som League of Legends, Dota och World of Warcraft som kontinueligt lockar till sig nya spelare så är det lätt att förstå varför genrer som MMO, MOBA och FPS gör sig stora på scenen för Onlinespel. Läs vidare så ska du få läsa mer om några av de stora titlarna.

shutterstock_118178932

League of Legends.

Det kommer nog inte som en överraskning att det den som sitter på tronen över populäraste onlinespelet under 2015 var League of Legends. Med sitt relativt enkla koncept av att det är enkelt att lära sig men svårt att bemästra stil samt att spelet är perfekt att spela med vänner. Detta gör en oslagbar komboination för att bli en stor succé på spelmarknaden.

Counter-Strike: Global Offenisve

Gamla goda CS som det så fint kallas. Detta är en spel titel som är gammal men välförtjänt. För många så har denna serie nog varit bland de första skjutspelen man fick testa. Spelet är till skillnad mot Call of Duty ett mer taktiskt spel som kräver tålamod och precision. Stark laganda och god koordination mellan spelarna. Detta har lett till att spelet idag är det främsta inom esportens FPS sida.

Dota 2

Uppföljaren tillvad många anser är grundaren till MOBA spel så kommer denna titel på en stark tredje plats. Även fast det är Riot Games som stämplat fast genren MOBA så var det via Warcraft 3 som skapades av Blizzard det som la grunden för detta spelkoncept. Dota följer sina trogna rötter och det må nu ägas av Valve men det är mer eller mindre en förbättrad version utav det spel som skapade spelhistoria. Det är ett spel som är mycket likt LoL men skillnaderna finn på djupet och detta är vad man anser är det svårare av de två titlarna.