Recensionsajter

Internet är fylld med allt möjligt och det är inte ovanligt att många delar åsikter i olika forum men det finns de som arbetar med att skriva en åsikt, dock i ett mer strukturerat sätt. Recensenter. Många kan göra en recension, allt du behöver är ett ställe att skriva på. Sedan behöver man något att recensera, det kan vara ett spel eller en film. Några av dessa webbsajter är riktigt bra och här är en liten lista på några bra.

review_survey_customers

Metacritic

Detta är en ganska häftig sida som gör recensioner på filmer såväl som på spel. Metacritic har en ofta använts som en källa för att se om en film eller spel är värd ens tid och pengar. Folk ser på Metacritic med liknande syn som man gör på IMDb och Rottentomatoes. Man använder dessa sidor som riktlinjer för att se vad som anses vara bra och vad som är dåligt.

RockPaperShotgun

Detta är en renodlad spelrecensionsida och man får ofta ser deras kommentarer på spel. Det är inte ovanligt att se dem tillsammans med andra influentiella kritiker och andra recensenter som John Bain, även känd som TotalBiscuit eller IGN. RockPaperShotgun är en mycket bra källa ifall du letar efter ett bra spel.

Internet Movie Database (IMDb)

IMDb är troligast den största samling internetbaserade databasen för filmer och här kan man enkelt se vad åskådare världen över tycker om för filmer. Kollar man till exempel på Nyckeln till Frihet så hamnar den på första plats med över 1,5 miljoner röster. IMDb gör även ett bra jobb med att samla in vad kritikerna samt vanliga personer skriver om filmen i deras recensions arkiv. För Nyckeln till Frihet så kan man läsa om över 4000 skriva recensioner av professionella kritiker. De samlar även in informationen om vad Metacritic och Rottentomatoes ger i betyg på filmen samt att de håller upp statistik

Arkiv

Kategorier