Schack på internet

Det går alldeles utmärkt att spela schack på nätet. Vissa väljer att spela mot en dator medan andra föredrar att möta en riktig människa som sitter bakom en annan dator, kanske på andra sidan jorden.

Schack mot dator

Det enklaste är att du spelar schack mot en dator. Då kan du ställa in den rätta svårighetsnivån så att du inte förlorar hela tiden. Särskilt som nybörjare. Sedan kan du höja nivån i takt med att du blir bättre. Det är ett riktigt bra sätt att bli en bättre schackspelare på.

Schack mot spelare

Du kan också leta upp en sida som låter dig spela schack mot en riktig människa, en annan spelare. Det brukar till och med vara gratis att spela schack online. Det gäller åtminstone flera svenska sidor, inte minst schackonline.com där mängder av spelare möts över schackbrädet och sedan diskuterar strategier och andra schackrelaterade frågor i forumet.

Bli en riktig schackmästare

Det är viktigt att klargöra att du inte blir en mästare på schack över en natt. För att bli en av världseliten räcker det inte heller att träna varje dag. Det är ett spel som kräver så oerhört mycket av spelarna att det krävs att du är något alldeles extra för att tillhöra världseliten. När det kommer till de lägre nivåerna av schack kan du däremot rätt snabbt bli en bra spelare. Det handlar om att du ska lära dig hur du ska tänka när du spelar. Sedan kommer du bli bättre genom att träna.

Det är inte bara möjligt att spela online, du kan också se till att bli en bättre spelare genom att vara inne på nätet. På webben hittar du nämligen mängder av schackguider som fungerar som spelskolor som lär dig allt du behöver veta för att bli en riktigt bra schackspelare.